Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکایی‌ها در ابتدای سال ۲۰۱۱ سقوط دولت اسد را مقدمه‌ای برای حذف جبهه مقاومت می‌دانستند اما حالا همه معادلات تغییر کرده و ارتباط زمینی جبهه مقاومت از تهران تا بیروت برقرار شده است.

سرویس جهان مشرق - سال ۹۶ را باید به نام شکست گروه تروریستی داعش و حامیانش ثبت کرد؛ این نخستین جمله فرمانده بلند پایه بسیج مردمی عراق در مصاحبه با مشرق است که در شمال غرب استان نینوا و مرزهای مشترک با سوریه ضبط شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرمانده می‌گوید: همه مردم منطقه در ماه های گذشته خبر متلاشی شدن ساختار گروه تروریستی داعش را در رسانه ها شنیده اند و ترجیح می دهم درباره طرح جدید آمریکا در شرق سوریه صحبت کنیم که در رسانه ها کمتر مورد بحث قرار گرفته و برای مخاطبان هم جالب است.

ابوتقی از ما می‌خواهد در پرداخت یک مسئله به شدت دقت کنیم؛ او تاکید می کند که منظورش از متلاشی شدن داعش یعنی نابودی جریان سازمان یافته این گروه تروریستی است و ادامه می دهد که تفاله های آنان همچنان در غرب و شرق رود فرات (استان دیرالزور) حضور دارند.

**گفتگو با ابوتقی از فرماندهان ارشد میدانی بسیج مردمی عراق**

اشاره فرمانده به تروریست های محاصره داعش در غرب رود فرات (مرکز و غرب استان دیرالزور و جنوب شرق استان حمص) است که مساحتی در حدود ۷ هزار کیلومتر مربع را در اشغال خود دارند و در شرق رود فرات (شرق استان دیرالزور)   مساحتی حدود ۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع در تصرف آنان است.

در نقشه میدانی ذیل مناطق تحت اشغال داعش را در شرق سوریه مشاهده می کنید که محور نخست صحبت های فرمانده بسیج مردمی عراق است.

**برای مشاهده اندازه اصلی روی نقشه کلیک کنید**

از فرمانده می خواهم درباره جزئیات طرح آمریکایی ها در شرق رود فرات توضیح دهد و این که چه اهداف در این محور دنبال می شود؛ وی در پاسخ گفت: هزاران تن از تروریست های داعش پس از دست دادن آخرین پایگاه خود در غرب رود فرات (شهر راهبردی البوکمال) به سمت شرق رود فرات متواری شدند که تحت نظارت کامل آمریکایی ها است.

ابوتقی بیشتر توضیح می دهد و اضافه می کند: شکست داعش برای آمریکایی ها خوشایند نبود و آنان که پیشتر سلطه خود را به نیروهای دموکراتیک کُرد تثبیت کرده بودند با تشکیل یک اتاق عملیات ویژه، احیای تروریست ها را در دستور کار قرار دادند.

فرمانده تصریح می کند: نیروهای دموکراتیک کُرد چه خوششان بیاید و یا نیاید مجبور هستند که تروریست های داعش را در حومه مناطق تحت تصرف خود تحمل کنند چرا که آنان حیات خود را به حمایت آمریکایی ها گره زدند.

از ابوتقی پرسیدم که پایگاه جدید آمریکایی ها در کدام منطقه احداث شده و در پاسخ گفت: اتاق عملیات و پایگاه های نظامی برای آموزش و تقویت عناصر تروریسی داعش در مناطق تحت تصرف نیروهای دموکراتیک کُرد (شرق رود فرات) واقع شده اند.

**برای مشاهده اندازه اصلی روی نقشه کلیک کنید**

فرمانده به اهداف آمریکایی ها در شرق رود فرات هم اشاره کرد و گفت: بازگشت امنیت به عراق برای آمریکایی ها یک خط قرمز است و آنان با کمک عناصر تروریستی داعش در شرق رود فرات در تلاش هستند به عمق  استان های شمالی (نینوا و الانبار) نفوذ کنند.

وی حیات خلوت شدن شرق رود فرات را برای آمریکایی یک خطر بزرگ برای منطقه توصیف کرد و افزود: شاید در نگاه اول به نظر برسد این منطقه فقط خطری برای مرزهای عراق باشد در حالی که این منطقه در نزدیکی نقطه اتصال نیروهای جبهه مقاومت در غرب آسیا است.

از فرمانده خواستم بیشتر توضیح دهد که آمریکایی ها به دنبال چه چیزی هستند که در پاسخ گفت: آمریکایی ها در ابتدای سال ۲۰۱۱ سقوط دولت اسد را مقدمه ای برای حذف جبهه مقاومت می دانستند اما حالا همه معادلات تغییر کرده و ارتباط زمینی جبهه مقاومت از تهران تا بیروت برقرار شده و همین مسئله آمریکایی را به شدت عصبانی کرده است.

**فرمانده و نیروهای بسیج مردمی عراق**

ابوتقی ادامه گفت وگو را در مرزهای شمالی استان نینوا شفاف تر می کند و اضافه کرد: همه می دانند نیروهای کُرد و تروریست های داعش در حال حاضر برای آمریکایی ها یک ابزار هستند و راهبرد آنان حضور بلند مدت در شرق سوریه برای قطع ارتباط نیروهای جبهه مقاومت است.

وقتی از فرمانده پرسیدم  آمریکایی ها برای نجات تروریست های محاصره شده در غرب رود فرات در کوتاه مدت چه برنامه ای دارند، گفت: تروریست های داعش تحت نظارت آمریکایی ها در ماه های گذشته حملات سنگینی را برای شکست محاصره همرزمان خود انجام دادند اما هر چه زدند به در بسته خورد.

وی با بیان این که نمی توان برای پایان تلاش آمریکایی ها در شکستن محاصره تروریست ها در غرب رود فرات زمانی متصور بود، افزود: پیچیده شده تحولات میدانی در غرب رود فرات باعث شد، بخشی از نیروهای جبهه مقاومت برای جلوگیری از ایجاد دردسر جدید به این منطقه اعزام شوند اما خبری در خصوص زمان دقیق شروع عملیات در دسترس نیست.

زمان به سرعت در حال گذشتن بود و دوست نداشتم فرصت را برای کنجکاوی هایم درباره پایگاه آمریکایی ها در جنوب استان حمص و ارتباط این پایگاه با تحولات شرق رود فرات را از دست بدهم و از ابوتقی خواستم تا جایی که امکان دارد برایمان توضیح دهد که این بار لحن صحبت های تغییر کرد و  ترجیح داد به صورت غیر مستقیم اظهار نظر کند.

او تحرکات آمریکایی ها را در جنوب استان حمص و پایگاه التنف بسیار پیچیده توصیف کرد و گفت: آمریکایی ها در این منطقه راهبردی اهداف مختلفی را دنبال می کنند اما بدون شک در بلند مدت آنان تلاش می کنند راهی را برای برقراری ارتباط از پایگاه التنف با تروریست ها در غرب دیرالزور و جنوب شرق حمص پیدا کنند تا ارتباط زمینی جبهه مقاومت را از تهران تا بیروت قطع کنند.

ابوتقی مرزهای شمال غرب استان نینوا را نا امن می داند و  با خنده می گوید هر لحظه امکان دارد انتحاری های داعش به سمت گذرگاه تل صفوک حرکت کنند اما در پایان مرحله نخست گفت وگو تاکید می کند خط قرمزی برای نیروهای جبهه مقاومت وجود ندارد و سناریوی آمریکایی در شرق رود فرات هم به شکست می انجامد.

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۲۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، آمریکا به ورود نیروهای روسی به نیجر واکنش نشان داد.

لوید آستین وزیر دفاع آمریکا امروز جمعه پس از اینکه منابع خبری از ورو نیروهای روسی به پایگاه هوایی در نیامی پایتخت نیجر خبر دادند، به این موضوع واکنش نشان داد و گفت که مشکلی وجود ندارد.

وی افزود: روسها در مکانی جدا هستنند و نمی توانند به تجهیزات یا نیروهای ما برسند. همواره بر سلامت نیروهایمان و حمایت از آنها تمرکز داریم. با این حال مشکلی بابت حمایت از نیروهای ما وجود ندارد.

یک مقام آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کرد که روسیه تعدادی از نیروهایش را در حالی به یک پایگاه هوایی در کشور آفریقایی نیجر منتقل کرده که هنوز تعداد اندکی از نیروهای آمریکایی در آنجا حضور دارند. بیشتر نیروهای آمریکایی قبلاً از این پایگاه در شهر نیامی، پایتخت نیجر خارج شده بودند.

ورود مستشاران نظامی روسی به این کشور در غرب آفریقا حدود سه هفته پیش و در پی تصمیم نیجر مبنی بر خروج تمام نیروهای آمریکایی صورت گرفت. این فرمان به طور قابل توجهی بر تلاش‌های نظامی ایالات متحده در منطقه موسوم به «منطقه ساحل» تأثیر گذاشت، منطقه‌ای وسیع در پایین بیابان «صحرا» که در آن شاخه‌های مرتبط با القاعده و داعش فعال هستند.

پنتاگون اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از این کشور خارج خواهند شد اما جدول زمانی دقیقی برای آن ارائه نکرده است.

زمانی که نیروهای روسی ماه گذشته میلادی وارد نیجر شدند، مشخص نبود که در کجا اقامت دارند. یک مقام آمریکایی گفت که آنها اکنون در طرف دیگر پایگاه نیامی، معروف به (پایگاه هوایی ۱۰۱) قرار دارند و نزدیک نیروهای آمریکایی نیستند. این پایگاه در کنار فرودگاه بین‌المللی دیوری هامانی است، جایی که سایر نیروهای بین‌المللی - مانند آلمانی‌ها و ایتالیایی‌ها - نیز در آن ساکن هستند.

این مقام به شرط ناشناس ماندن درباره تحرکات این نیروها صحبت کرد. دقیقاً مشخص نیست که چه تعداد از نیروهای آمریکایی در پایگاه نیامی باقی مانده‌اند. حضور روسیه در این پایگاه در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها بین واشنگتن و مسکو بر سر حمایت مستمر ایالات متحده از ارتش اوکراین همچنان بالا است.

حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی هنوز در نیجر هستند، اما بخش اعظم آن‌ها به پایگاه هوایی ۲۰۱ در نزدیکی اغادیز در ۹۲۰ کیلومتری پایتخت نقل مکان کردند.

کد خبر 6095680

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • انهدام توپخانه‌های مرکز مهمات میدانی نیروهای مسلح اوکراین
  • نظامیان آمریکا و روسیه در نیجر در پایگاهی واحد مستقر هستند
  • اکثر آمریکایی‌ها تیک‌تاک را به عنوان ابزاری برای نفوذ چین می‌بینند
  • یورش پلیس آمریکا برای سرکوب و بازداشت دانشجویان دانشگاه لس‌ آنجلس
  • ترکیه ۴۱ نفر را به ‌اتهام ارتباط با گروهک داعش بازداشت کرد
  • بازداشت ۴۱ تروریست داعشی در ترکیه
  • شهروندان تونسی و لبنانی در حمایت از غزه به خیابان‌ها آمدند
  • ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند